Акција "Вагон": Ухапшене двије особе, одузето 12 килограма дроге

Срна
Акција "Вагон": Ухапшене двије особе, одузето 12 килограма дроге

БАЊАЛУКА - Двије особе ухапшене су у полицијској акцији кодног назива "Вагон" коју су спровели припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске, уз асистенцију припадника Средњобосанског кантона у ФБиХ.

Срна незванично сазнаје да су слободе лишени Влатко Блажевић у Травнику и Тихомир Гудељ у Бањалуци.

У овој акцији, која је спроведена јуче и данас, пронађено је и одузето око 12 килограма опојне дроге, више комада ватреног оружја и муниције, панцири, телефони и око 1.300 евра.

МУП Српске је саопштио да су лица чији су иницијали В.Б. и Т.Г. лишени слободе у акцији кодног назива "Вагон", коју су релазовали полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске, због сумње да су починили кривична дјела извршење кривичног дјела у саставу криминалног удружења, у вези са кривичним дјелом неовлашћена производња и промет опојних дрога – саопштила је полиција.

- Реализација акције "Вагон" почела је јуче, када је уз асистенцију полицијских службеника МУП-а Средњобосанског кантона ФБиХ, у општини Нови Травник слободе лишен В.Б. а затим и извршени претреси на више локација које је осумњичени користио - саопштено је из МУП-а Српске.

У саопштењу се додаје да је приликом претреса пронађено и одузето око 12 килограма биљне материје која асоцира на опојну дрогу марихуану, више комада ватреног оружја и муниције, два панцира, више мобилних телефона и новац у износу од око 1.300 евра.

. Полицијски службеници МУП-а Српске данас су у Бањалуци слободе лишили лице чији су иницијали Т.Г. Претрес локација и возила које је ово лице користило је у току . наводи се у саопштењу.

Из МУП-а наводе да ће након извршене криминалистичке обраде В.Б. и Т.Г. бити спроведени у Републичко јавно тужилаштво Републике Српске уз извјештај о почињеним кривичним дјелима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана