Акција "Свитава": СИПА ухапсила пет особа, одузето 1,7 литара амфетаминског уља

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Агенција за истраге и заштиту (Сипа) БиХ данас је у оперативној акцији "Свитава" на подручју Сарајевског и Херцеговачко-неретванског кантона ухапсила пет особа код којих је открила и привремено одузела одређену количину наркотика.

Из Сипе је саопштено да су њени припадници у претресима стамбених и помоћних објеката на пет локација открили и привремено одузели 1,7 литара амфетаминског уља које се користи за производњу спида, килограм кофеина, одређену количину марихуане, спида и пет мобилних телефона.

Ова лица су ухапшена због постојања основа сумње да су починила кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге у вези са кривичним дјелом посједовање и омогућавање уживања дроге.

Активности су реализоване према налогу Општинског суда у Сарајеву у сарадњи са Федералном управом полиције, те министарствима унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског и Кантона Сарајево.

Ухапшена лица биће спроведена у просторије Сипе, гдје ће над њима бити извршена криминалистичка обрада, након чега ће их предати у даљу надлежност Тужилаштву Кантона Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана