Акција "Стршљен": Ухапшене три особе, заплијењени кокаин, хероин и оружје

Срна
Акција "Стршљен": Ухапшене три особе, заплијењени кокаин, хероин и оружје

САРАЈЕВО- Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су у оквиру акције кодног назива "Стршљен" на подручју Кантона Сарајево извршили претрес четири локације и том приликом заплијенили 560 грама кокаина, мање паковање хероина и оружје, те ухапсили три лица.

Лица су ухапшена због постојања основа сумње да су починила кривично дјело организовани криминал и неовлаштени промет дроге, саопштено је из СИПА.

Током претреса лица, стамбених и пословних објеката и покретних ствари, откривено је и привремено одузето 560 грама прашкасте материје која изгледом подсјећа на кокаин, једно мање паковање прашкасте материје смеђе-жуте боје која подсјећа на хероин, два пиштоља, више мобилних телефона, новац, те друге предмете који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

Осумњичена лица су приведена у просторије СИПА и над њима се врши криминалистичка обрада, након чега ће, у складу са одредбама Закона о кривичном поступку БиХ, уз одговарајући извјештај бити предата у надлежност Тужилаштва БиХ.

Акција је изведена на приједлог СИПА, а по наредби Суда и Тужилаштва БиХ, у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова (МУП) Кантона Сарајево, МУП-а Тузланског кантона, Граничне полиције БиХ и Федералне управе полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана