Акција „Стаза“: Тужиоци саслушавају осумњичене, ухапшени иду у Тужилаштво VIDEO

Небојша Томашевић
Foto: МУП РС

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Неколико ухапшених у акцији „Стаза“ саслушано је у полицији, док ће остали осумњичени бити саслушани на терену и након криминалистичке обраде у Полицијској управи Источно Сарајево неки од њих биће пребачени у Тужилаштво БиХ на даље саслушање, потврђено је „Гласу Српске“.

-У акцији „Стаза“ ухапшено је 19 осумњичених, док је једна особа избјегла хапшење. Акција је још у току и тужиоци Тужилаштва су на терену и саслушавају осумњичене – каже наш саговорник.

Додаје да је полиција месецима водила истрагу, а откључавањем апликације „Скај“ прикупљени су необориви докази против њих.

Медији у Српској су навели да је каo један од организатора ове групе означен Драган Пејовић, те да је управо он избјегао хапшење, јер се налази ван БиХ. Осим њега, додају медији, као главни у овој групи означени су Мишо Миљанић, Милан Рашевић и Миљан Мијовић који су јутрос ухапшени у овој акцији. Ове информације, међутим, нико није могао да нам потврди.

У Министарству унутрашњих послова РС рекли су да су у акцији „Стаза“ одузели укупно 400 килограма марихуане.

Акцију спроводе припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП Српске, а под надзором Тужилаштва БиХ и по наредбама Суда БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана