Aкција “Сова”: Билбија пуштен на слободу

Г. О.
Aкција “Сова”: Билбија пуштен на слободу

Бањалука - Игор Билбија из Приједора који је ухапшен у акцији “Сова” у којој су ухапшене још четири особе због сумње да су се бавили зеленаштвом пуштен је на слободу, сазнаје “Глас Српске”.

У полицијској акцији “Сова”, осим Билбије, ухапшени су Синиша Милојевић звани Кобра, у Градишци Милан Вујчић Вујке и Петар Лекић, а у Приједору Борис Торбица.

Ухапшени су важили за жестоке момке у својим градовима и да су их се многи мјештани плашили.

Сви су одраније познати полицији због разних кривичних дјела, а већина их и има правоснажне пресуде.

Кобра је 2002. године у Основном суду у Бањалуци осуђен на годину затвора због пробијања полицијског кордона који је осигуравао скуп приликом полагања камена темељца за изградњу џамије Ферхадије у овом граду.

Он је и 2008. године учествовао и тучи између двије групе у бањалучком ноћном клубу “Капо”.

Тада је са својим пријатељима претукао неколико момака који су, у намјери да им се освете, испуцали рафал по кући криминалистичког инспектора ЦЈБ Бањалука јер су мислили да је Милојевићева.

Остале ухапшене особе су такође раније хапшене због разних кривичних дјела, а најчешће због дроге.

Приликом хапшења Вујкета и Лекића полиција је у Градишци привела и већи број мјештана на саслушање.

Вујке је 2008. године био ухапшен послије пуцњаве у центру Градишке када је заједно са још једном особом пријетио мјештанима, а потом бјежао од полиције.

Он је у фебруару 2006. године у Окружном суду у Бањалуци осуђен на четири године затвора због недозвољене производње и промета дроге, али је прошле године Врховни суд укинуо пресуду. Вујчић је и власник ноћног клуба “Black and White” и изнајмљених базена у Градишци.

Лекић се терети за организовање илегалног коцкања путем интернета и против њега је раније покренута финансијска истрага.

Игор Билбија је такође раније хапшен због разних кривичних дјела, а 2005. је приведен као члан велике криминалне групе у којој је био и Вујке.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана