Акција "Шљивице": Претреси на 11 локација због шверца дувана

ГС
Акција "Шљивице": Претреси на 11 локација због шверца дувана

БИЈЕЉИНА, ТУЗЛА - Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту (СИПА), уз асистенцију Министарства унутрашњих послова Републике Српске, МУП-а Тузланског кантона и Управе за индиректно опорезивање БиХ проводе оперативну акцију кодног назива "Шљивице" усмјерену против шверца дувана.

У току су претреси лица, стамбених и пословних објеката и покретних ствари на 11 локација на подручју Тузле, Живиница, Лукавца, Грачанице, Зворника, Бијељине и Шамца по наредбама Суда БиХ.

-У оквиру оперативне акције врше се претреси лица, стамбених објеката и покретних ствари које су у власништву или их користе осумњичена лица, као и привремено одузимање предмета који могу послужити као доказ у извршењу кривичних дјела организовани криминал, у вези с кривичним дјелима пореска утаја или превара, недозвољен промет акцизних производа, недозвољено складиштење робе, недопуштена трговина, и прање новца – саопштила је СИПА.

Претресима је обухваћено 14 осумњичених лица, те су активности на терену у току.

-Пронађено је 13 од 14 осумњичених лица док је једно лице у бјекству. Такође, досада је пронађена одређена количина цигарета и резаног дувана без акцизних маркица БиХ, двије машине за пуњење цигарета, једна машина за резање, мобилни телефони, СИМ картице и остали предмети који могу послужити као доказ да су почињена наведена кривична дјела – наводе у СИПА.

Акција је још у току.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана