Акција "Ролекс": Ухапшени осумњичени да су прошверцовали двије тоне дроге

Небојша Томашевић
Акција "Ролекс": Ухапшени осумњичени да су прошверцовали двије тоне дроге

БАЊАЛУКА – Група која је разбијена полицијском акцијом "Ролекс" осумњичена је да је од краја 2019. до почетка 2021. године прошверцовала око двије тоне дроге, потврђено је "Гласу Српске".

Полиција је до сада у оквиру ове акције ухапсила 10 особа осумњичених за организовани криминал и међународну трговину дрогом.

Извор близак истрази "Гласа Српске" казао је да је ова група дрогу набављала из Црне Горе.

- Осумњичени који су  марихуану набављену у Црној Гори су даље предавали лицима  у Фочи и Билећи који су затим наркотике препродавали даље. Дрогу су дистрибуисали другим осумњиченим лицима на подручју  Источног  Дрвара, Бањалуке Лакташа, Пала и  Сарајева. Затим је та  дрога са различитим возилима која су имала  уграђен импровизовани простор за сакривање превожена ка земљама западне Европе – рекао је наш извор.

Акцију "Ролекс" спроводе припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске на основу размјене информација са европском полицијом ЕВРОПОЛ.

- Циљ акције је процесуирања већег броја лица која су заједничким дјеловањем у периоду од краја 2019. до почетка 2021. године, дјелујући као организована криминална група, неовлашћено прометовали опојном дрогом на територији БиХ, Црне Горе и других земаља региона Западног Балкана-саопштено је из МУП-а Српске.

Додају да су по наредби надлежних судова у току претреса стамбених и пословних објеката, као и превозних средстава на 24 локације у Бањалуци, Фочи, Билећи, Лакташима, Дрвару и Кантону Сарајево.

у претресима је откривено оружје, а између осталог и службена униформа Управе за индиректно опорезивање БиХ која је откривена код човјека који запосленик УИО. Пронађено је више регистарских ознака страних држава и други предмети који ће послужити као доказ у даљем поступку.

 

- У досадашњим активности на ширем подрују БиХ ухапшено је десет особа над којима се спроводи криминалистичка обрада  -потврђено је у МУП-у РС.

Нагласили су да акцију  спроводи Управа за организовани и тешки криминалитет уз подршку полицијских службеника Јединице жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице, те полицијских управа Бањалука, Требиње и Фоча, у сарадњи са Агенцијом за истраге и заштиту БиХ (СИПА) и МУП-ом Ливањског Кантона.

Све мјере и радње се предузимају под надзором  Тужилаштва БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана