Београђанин са потјернице крио се у Бањалуци са лажном личном картом

Небојша Томашевић
Београђанин са потјернице крио се у Бањалуци са лажном личном картом

БАЊАЛУКА – Полиција је ухапсила А.Б. из Београда и С.Ћ. из Брода због сумње да су користили лажне личне карте на друга имена, потврђено је "Гласу Српске".

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука они су откривени током акције на спречавању и откривању кривичних дјела,  а утврђено је да је за А.Б. расписана и потјерница од стране надлежних органа Србије. Код њега је нађена и марихуана.

- Оперативним радом, полицијски службеници су дошли до сазнања да лице А.Б. користи фалсификовану личну карту на име Димитрије Микарић и да се под тим именом креће на подручју  Бањалуке. Приликом реализације активности, лице А.Б. је уочено у друштву са женским лицем, како сједа у такси возило, те је извршено заустављање такси возила, након чега се лице А.Б. дало у бијег. Убрзо је сустигнуто и лишено слободе. Приликом лишења слободе, код наведеног је пронађена и одузета одређена количина опојне дроге која асоцира на опојну дрогу марихуану-саопштила је полиција.

Додаје се да су код  С.Ћ. су пронађена лична документа  Србије на име Данијела Здравковић и Републике Црне Горе на име Марија Алексић.

- Мјере и радње у оквиру ових активносоти су предузете под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а по наредбама Основног суда у Бањалуци. У току реализације активности утврђено је, да је за лицем иницијала А.Б. из Београда расписана потјерница од стране надлежних органа Србије. У току је криминалистичка обрада лица. Након завршене криминалистичке обраде лице А.Б. ће бити предато Теренском центру за странце Бањалука, ради предузимања мјера и радњи из њихове надлежности-стоји у саопштењу.

Истиче се да се А.Б. и С.Ћ. на терет стављају кривична дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога и флсификовање исправе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана