Акција "Нишан 2": Три особе ухапшене због дроге (ФОТО)

ГС
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА- Три особе су ухапшене у оквиру оперативне акције "Нишан 2", саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука 03. августа 2024. године реализовали су оперативну акцију кодног назива "Нишан 2", која је усмјерена на спречавање и откривање кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога у оквиру које су лишили слободе лица Х.Х. и Ж.Г., оба из Бањалуке, због постојања основа сумње да су починила кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога, те лице Б.Ј. из Бањалуке, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога и спречавање службеног лица у вршењу службене радње, наводи се у саопштењу

На основу наредбе Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, извршен је претрес на три локације.

Том приликом је пронађено и одузето укупно око 1,5 килограма зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, више дигиталних вага за прецизно мјерење, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела, наводи се у саопштењу.

Приликом лишења слободе, лице Б.Ј. је пружало активан отпор полицијским службеницима, те је покушавало спријечити полицијске службенике у обављању службене радње.

У току је криминалистичка обрада наведених лица, а све мјере и радње предузимају се под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, пише РТРС.

Након комплетирања и документовања предмета, лице Б.Ј. је 03. августа 2024. године, предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука, док ће против лица Х.Х. и Ж.Г. бити достављен извјештај о кривичним дјелима у редовној процедури.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана