Велика акција МУП-а на Сокоцу: У току претреси и привођења

ГС
Foto: МУП Српске

СОКОЛАЦ - На подручју Сокоца у току је велика полицијска акција МУП-а Републике Српске усмјерена на више особа које се оперативно доводе у везу са криминалним активностима, преноси РТРС.

У току су претреси на више локација, као и привођења особа махом из криминалног миљеа, а припадници полиције заустављају сва возила која иду из правца Сарајева према Сокоцу.

На терену су јаке полицијске снаге са великим бројем возила, као и Специјална антитерористичка јединица (САЈ).

Акција је усљедила након пуцњаве која се у сриједу догодила у центру града, када је у обрачуну убијен Мирослав Милинковић звани Бато, те рањен Стефан Делић, који је и осумњичен за Милинковићево убиство.

Убиство су снимиле камере оближњег видео-надзора на којима се види како се зауставља "тигуан" из којег излази једна особа, наводно Милинковић, а друга која је била на тротоару креће према њему и пуца. То је, како је рекао извор близак истрази, био Делић.

- Ту је дошло до размјене ватре у којој је Делић рањен. Са њим је на тротоару била још једна особа. Било је ту и случајних пролазника. Испитује се шта је мотив овог сукоба - рекао је извор „Гласа“.

Додао је да је са Милинковићем у возилу била једна особа, која је након испитивања пуштена и наводно нема везе са обрачуном.

Према његовим ријечима све указује на то да се радило о обрачуну криминалних група због неких ранијих размирица, а сви учесници су познати од раније по кривичним дјелима. Делић и Караџић наводно су блиски Огњену Орашанину званом Орас који је у бјекству и који се повезује са такозваним "Шкаљарским криминалним кланом".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана