Акција „Мета“: Манекенка и њен муж пуштени на слободу, канабисово уље користили као лијек

ГС
Акција „Мета“: Манекенка и њен муж пуштени на слободу, канабисово уље користили као лијек

САРАЈЕВО – Манекенка Џејла Главовић Очуз, која је прије два дана са још неколико особа приведена у оквиру акције „Мета“, због сумње на трговину канабисовим уљем је након датог исказа у присуству браниоца, судија и тужиоца, пуштена на слободу јер није било основа за задржавање.

Такође, за њу нису предложене нити изречене никакве друге мјере приликом пуштања на слободу, јавио је Кликс.

Главовић Очуз је саслушана због кривичног дјела стављање у промет и злоупотребе канабисовог уља, а све је повезано с тиме што је њен супруг Махир Очуз особа која има дијагнозу мултипле склерозе тип 2, који је наведено уље користио у сврху лијечења. Он је такође ухапшен и након тога синоћ пуштен на слободу, али су му изречене мјере обезбјеђења ради несметаног спровођења кривичног поступка.

Махир Очуз је у вријеме акције био на пословном путу у Загребу, а како истичу полиција га није гонила, него се добровољно предао Граничној полицији БиХ у повратку, која је потом поступила по упутама надлежног Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона.

У полицији наводе да се докази који су наведени као одузети након претреса - три пиштоља, једна пушка, пиштољска муниција и други недозвољени предмети, не доводе у везу с њима.

Џејла Главовић - Очуз је манекенску каријеру градила широм свијета, а данас је власница моделинг агенције, док је њен супруг директор ланца супермаркета и бензинске пумпе.

Општински суд у Високом је осим за Очуза, синоћ одбио приједлог Тужилаштва Зеничко-добојског кантона да одреди притвор полицијском службенику Мурису Суљићу који је такође ухапшен у акцији.
У акцији кодног назива „Мета“ прије два дана је ухапшено осам лица осумњичених за нелегалну трговину канабисовим уљем. Међу њима су и директор агенције „Фото Арт“ Гордан Мемија и Ален Мекић, као и Алаудин Чорбо и Мирза Авдибеговић.

У овом предмету осумњичен је и бивши предсједник Кантоналног одбора А-СДА Зеничко-добојског кантона Рефик Кургаш који је за сада недоступан органима гоњења.
Ријеч је о наставку опсежне полицијске акције коју спроводи Управа полиције МУП-а Зеничко-добојског кантона и која је усмјерена на хапшење и процесуирање лица осумњичених за извршење кривичних дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога, одавање службене тајне, злоупотреба положаја или овлаштења и надриљекарство.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана