Акција „Мета два“: Под надзором 16 полицајаца и још три лица

Срна
Foto: Кликс

ЗЕНИЦА - Под надзор Министарства унутрашњих послова (МУП) Зеничко-добојског кантона стављено је 16 полицијских службеника Полицијске станице Какањ и још три лица, док је за једним лицем расписана потрага, рекао је Срни портпарол Управе полиције овог МУП-а Елведин Фишек поводом акције “Мета два”, која се од јутрос спроводи у овом кантону.

Фишек је истакао да је ријеч о акцији борбе против организованог криминала и корупције која је резултат вишемјесечних оперативних активности полицијских службеника Управе полиције МУП-а Зеничко-добојског кантона.

-Акцијом је обухваћено 20 особа, од којих једна која није полицијски службеник тренутно није доступна, а преосталих 19 особа, од којих су 16 полицијски службеници, под надзором су наших службеника. Тренутно се врше претреси на 20 локација чији је циљ проналазак и одузимање предмета који ће бити кориштени као докази у кривичном поступку против 20 лица која су мета ове акције - рекао је Фишек.

Он је додао да се врше претреси стамбених објеката, аутомобила и простора који су користили у Полицијској станици Какањ.

Све особе које су мета ове акције сумњиче се за извршење кривичних дјела удруживање ради чињења кривичних дјела, у вези са кривичним дјелима злуопотреба службеног положаја или овлаштења, кривичних дјела примање дара и других облика користи, одавање службене тајне, неовлаштена производња и промет дроге и тешка крађа.

Акција и претреси се реализују по наредбама општинских судова у Зеници и Какњу, а полицијски тимови дјелују у сарадњи и под надзором Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона и координацији са полицијским службеницима Агенције за истраге и заштиту.

По окончању претреса, ухапшени ће бити спроведени на даљу криминалистичку обраду у Управу полиције МУП-а Зеничко-добојског кантона, те након тога, уз извјештаје, даље на поступање Тужилаштву Зеничко-добојског кантона.

Фишек је напоменуо да с обзиром на то да се сумњиче и активни полицијски службеници, да ова акција представља снажан и енергичан одговор на сузбијање коруптивних радњи међу полицијским службеницима, те процесуирање и документовање свих недозвољених радњи за које се сумњиче полицијски службеници.

-По окончању активности, моћи ћемо да потврдимо више информација о резултатима акције, као и поступању са лицима која су мета акције - рекао је Фишек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана