Акција „Лампа“ у Бијељини: Пронађена лабораторија за угој дроге, ухапшена једна особа

Н.Т.
Foto: Уступљена фотографија

БИЈЕЉИНА -  Полиција је у акцији „Лампа“ пронашла илегалну лабораторију за узгој наркотика и ухапсила једну особу, а том приликом заплијењено је око 30 килограма модификоване марихуане сканк.

Из Полицијске управе Бијељина, саопштено је да је акција изведена на подручју тог града у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

-  Пронађена је и одузета  лабараторија за вјештачки узгој и производњу опојне дроге сканк са опремом. Пронађени су карбон филтери, вентилатори, пумпе за воду, лампе за освјетљење и гријање, већа количина материје за прихрану биљака, као и већи број саксија са биљном материјом која својим изгледом асоцира на опојну дрогу сканк у количини од укупно 18.730 грама-наводи се у саопштењу.

Додаје се се да је током претреса пронађено јо6 10.300 грама биљне материје  која својим изгледом асоцира сканк.

- Током реализације акције претресене су четири локације на подручју Бијељине, а осим наркотика одузето је више мобилних телефона, аутомобил, мотоцикл, пиштољ и више комада муниције-рекли су у полицији.

Истакли су да је акција изведена уз надзор Окружног јавног тужилаштва  Бијељина и уз наредбе Основног и Окружног суда у Бијељини.

- Лице које је лишено слободе ће уз извјештај  о почињеном кривичном дјелу бити предат у надлежност и на даље поступање надлежном тужилаштву Извршене су активности на документовању кривичног дјела неовлаштена производња и промет опојни дрогама - рекли су у полицији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана