Акција „Коп“ : Заплијењена марихуана и стабљике индијске конопље

Небојша Томашевић
Акција „Коп“ : Заплијењена марихуана и стабљике индијске конопље

СТАНАРИ - Полиција је у оквиру акције „Коп“, претресом брвнаре у Станарима у којој борави Бошко Р, пронашла око четири грама марихуане и 415 сјеменки и осам стабљика индијске конопље, потврђено је „Гласу Српске“.

Полицијска управа Добој саопштила је да је 1. октобра  на основу наредбе Основног суда Добој на двије одвојене локације извршен  претрес лица  Б.Р. и Б.Р., као и претрес брвнаре и путничког аутомобила које именовани користе.

- Приликом претреса дрвене куће на подручју општине Станари гдје борави Б.Р., пронађена је и одузета пластична кутија у којој се налазила зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуану“ укупне тежине око 4, 3 грама. Пронађени су и  ризла, пластична дробилица са остацима зелене биљне материје, прецизна вага, пластична кутија у којој се налазило 415 комада сјеменки индијске конопље. Такође, на  парцели у непосредној близини брвнаре пронађено је и одузето осам стабљика биљке зелене боје које својим изгледом асоцирају на стабљике индијске конопље а које је засадило лице иницијала Б.Р. - саопштила је полиција.

Додали су да ће против осумњиченог Б.Р. Окружном јавном тужилаштву Добој бити достављен извјештај о извршеном кривичном дјелу неовлашћена производња и промет опојних дрога.

Незванично сазнајемо да исту кућу и возило осим осумњиченог Бошка Р. користи и његов брат Б.Р. али да он нема везе са заплијењеном дрогом.

Акција „Коп“ спроводи се у оквиру републичке акције на сузбијању  производње и промета наркотицима кодног назива „Плантажа 2021“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана