Акција "Код": Ухапшене три особе због крађа по Аустрији

Небојша Томашевић
Foto: МУП РС

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Полиција је у акцији "Код" ухапсила три особе због крађа на подручју Аустрије, а акцијом укупно обухваћено пет особа.

Како је саопштено из Министарства унутрашњих послова Републике Српске ухапшени су С.М., С.Н. и Г.С., док је за В.Ј. и Б.К. расписана потјерница.

- Акција "Код" је међународног карактера и усмјерена je на процесуирање извршилаца кривичних дјела Тешка крађа на подручју Аустрије. У овим активностима извршени су претреси на осам локација, а слободе су лишена три лица. Предмети истраге су лица В.Ј., Б.К., С.М., С.Н. и Г.С., а претреси су извршени на локацијама које користе ова лица. Приликом претреса пронађено је оружје, муниција, скупоцjени сатови, као и други предмети који се доводе у везу са кривичним дјелима која им се стављају на терет-саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Додаје се да су ухапшени С.М., С.Н. и Г.С. који ће уз извјешај о почињеним кривичним дјелима тешка крађа и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја бити спроведена у Окружно јавно тужилаштво и предата у надлежност поступајућег тужиоца.

Акциију "Код" су извели припадници управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске под надзором Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, а у сарадњи са полицијским управама Источно Сарајево, Бијељина и Зворник.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана