Акција "Код": Притвор затражен за осам осумњичених

ГС
Акција "Код": Притвор затражен за осам осумњичених

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву саопштило је да је затражило мјере притвора за Б.Р, Б.М, Д.Б, А Х, Д.Ц, Е.М, И.Ц. и Д.П. који су ухапшени у акцији "Код".

Додају да је приједлог упућен Окружном суду у Источном Сарајеву, а осумњичене терете да су починили кривична дјела неовлашћена производња и промет опојних дрога, недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја и прикривање.

- Разлози за предлагање мјере притвора за лица Б.Р, Б.М, Д.Б, А.Х, Д.Ц, Е.М, И. Ц. и Д. П. састоје се у томе да постоје околности које указују, на опасност од бјекства осумњичених да постоји опасност да ће исти боравком на слободи имати прилику и утицати на свједоке, те уништити, сакрити, измијенити доказе или трагове важне за кривични поступак те да постоје околности које оправдавају бојазан да уколико се осумњичени нађу на слободи, исти ће поновити извршење истог кривичног дјела, или да ће учинити друго кривично дјело за које се може изрећи казна затвора од три године или тежа казна - наводе из Тужилаштва.

Акцијом је било обухваћено 15 особа, приведено 14, али су неки од њих након испитивања пуштени да се бране са слободе.

Једанаест ухапшених предати су јуче у надлежност Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.

Полицијска акција кодног назива "Код" која је вођена на основу информација добијених анализом "Скај" апликације усмјерена је против групе лица која се сумњиче да су већ дужи временски период на подручју Источног Сарајева договарали куповину, дистрибуцију и новчану исплату различитих врста дрога, те на тај начин противправно стекли имовинску корист у вриједности од 2,75 милиона КМ.

У акцији су ухапшени: Игор Цицовић, Данило Цицовић, Ђорђе Цицовић, Борис Митровић Гилмар, Емина Машић, Далибор Бамбарез звани Бамби, Милан Међо, Драгомир Пандуревић, Бојан Ристичевић, Ђорђе Милић, Данијел Стјепандић, Александар Хршум, Борис Крављача и Пеђа Спајић.

Већина ухапшених има богате полицијске досијее, а дио њих се доводи у везу са криминалном групом Дарка Елеза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана