Акција "Код": 11 ухапшених предато тужилаштву у Источном Сарајеву (ВИДЕО)

ГС
Foto: РТРС

ИСТОЧНО САРАЈЕВО -Једанаест ухапшених у јучерашњој акцији "Код" предати су јутрос у надлежност Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево које ће, након испитивања, одлучити о приједлогу за одређивање притвора.

У акцији су ухапшени: Игор Цицовић, Данило Цицовић, Ђорђе Цицовић, Борис Митровић Гилмар, Емина Машић, Далибор Бамбарез звани Бамби, Милан Међо, Драгомир Пандуревић, Бојан Ристичевић, Ђорђе Милић, Данијел Стјепандић, Александар Хршум, Борис Крављача и Пеђа Спајић.

Већина ухапшених има богате полицијске досијее, а дио њих се доводи у везу са криминалном групом Дарка Елеза.

Из ПУ Источно Сарајево саопштено је да су у оквиру акције ”Код” извршени претреси на 27 локација на подручју Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, Пала, Источног Старог Града, Бањалуке и Кантона Сарјево.

Акција усмјерена на групу која се сумњичи да је већ дужи временски период на подручју Источног Сарајева договарала куповину, дистрибуцију и новчану исплату различитих врста дрога (кокаин, хероин, марихуана, амфетамин, екстази и друго), те на тај начин починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога. Противправна имовинска корист стечена извршењем овог кривичног дјела износи 2.750.000 КМ.

 

Акцију ”Код” спровели су ПУ Источно Сарајево и Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске у сарадњи са Европолом и Окружним јавним тужилаштвом у Источном Сарајеву.

Акција је спроведена на основу информација добијених из Скај апликације. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана