Акција "Клашник": Двојица Бањалучана пала са 1,6 кг спида

Небојша Томашевић
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Полиција је у акцији "Клашник" ухапсила Д.К. и Д.В. из Бањалуке и заплијенила 1,6 килограма спида, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Према незваничним информацијама ухапшени су Драгутин Кукрика и Данијел Валентић.

Како су навели из полиције, у оквиру акције обављени претреси на три локације у Бањалуци, а претресено је и једно возило.

- Том приликом је укупно пронађено и одузето око 1 626 грама бијеле и жуте прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Амфетамин“, пушка М24, пиштољ непознате марке и 88 комада муниције различитог калибра, фалсификована лична карта, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела - наводи се у саопштењу.

Додаје се да је приликом претреса просторија које лице Д.К. користи, утврђено је да је наведени извршио прикључење на електричну мрежу мимо мјерног мјеста и на тај начин неовлаштено трошио и отуђио електричну енерију.

Нагласили су да су претреси урађени на основу наредбе Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Појаснили су да се  Д.К. на терет стављају  кривична дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога, недозвољена производња оружја или експлозивних материја, фалсификовање исправе и крађа електричне енергије или топлотне енергије или природног гаса, док се  лице Д.В. терети за крвично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога.

Истакли су да су све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а након комплетирања и докуметновања предмета против лица Д.К. и Д.В. слиједи подношење извјештаја о почињеним кривичним дјелима Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

Полицијска управа Бањалука ће у наредном периоду предузимати оперативне активности у циљу спречавања вршења крвичних дјела и прекршаја из области злоупотребе опојних дрога.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана