Акција “Кеј”: Радник Хитне помоћи пао са дилерима дроге

Невена Рељић
Акција “Кеј”: Радник Хитне помоћи пао са дилерима дроге

ГРАДИШКА - Младен Слијепчевић (39), Огњен Мићић (29) и Бојан Гудало (23), сви из Градишке, ухапшени су јуче у акцији “Кеј”, у којој је заплијењена дрога сканк, те печатирани обрасци за љекарске рецепте, инфузије, шприцеви и разне ампуле, сазнаје “Глас Српске”.

Како се сазнаје, ова тројка је одраније позната полицији. Приликом претреса објеката које користе полиција је код Мићића и Гудала пронашла дрогу, док је Слијепчевић запослен у Служби хитне помоћи Дома здравља Градишка па је тако лакше долазио до празних рецепата те остале медицинске опреме.

“Само неколико дана раније од Мићића је одузет аутомобил због неплаћених казни од 20.130 КМ. Он је 4. марта контролисан док је возио “мерцедес” који припада његовом оцу. Утврђено је и да је возио прије полагања возачког испита” рекао је извор близак истрази.

Додаје да је Слијепчевић у ноћи са уторка на сриједу одрадио ноћну смјену, а затим кренуо кући, али га је на вратима Дома здравља дочекала полиција.

“Приликом претреса његовог стана полицајци су пронашли велики број шприцева за инјекције, инфузије, разне ампуле, као и бјанко обрасце за љекарске рецепте овјерене печатом. Слијепчевић је те рецепте износио из Дома здравља, који су касније попуњавани, након чега су са њима у апотеци могли да се подижу лијекови” истиче извор.

Директорица Дома здравља Градишка Весна Глувић Челић потврдила је да је Слијепчевић запослен у њиховој Служби хитне помоћи, као и да ово није први пут да је он предмет полицијске истраге.
“По којој основи је приведен, не знам. Чекам да ми јаве из полиције, немам никакве званичне информације”рекла је Глувић Челић.

Акцију су извели припадници Министарства унутрашњих послова РС под надзором Окружног тужилаштва Бањалука, а усмјерена је на сузбијање производње и промета опојне дроге.
“На основу наредбе Основног суда у Градишци претресене су куће и пратећи објекти на три локације које користе осумњичени и пронађена је материја која асоцира на дрогу сканк, као и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку” рекли су из ПУ Градишка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана