Акција "Камен": Пала четири дилера са два килограма сканка

Н.Т.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су у оквиру акције „Камен" ухапсили четири особе због препродаје дроге и других кривичних дјела, а заплијењено је два килограма сканка.

Како је саопштено из СИПА акција је изведена на подручју Бањалуке, Зеничко - добојског кантона, Средњобосанског кантона, Унско - санског кантона. 

"Вишегодишњим радом полицијских службеника СИПА-е у овом  предмету прикупљени су докази да су осумњичена лица  од 2019. године до данас извршила испоруке већих количина дроге и то око 300 килограма дроге спид, више од 100 килограма дроге сканк, 20 килограма смјесе за повећање количине масе за опојну дрогу спид, 42 литра амфетаминског уља као и четири веће кесе дроге екстази (од по килограм) и 50 комада различитог ватреног оружја (аутоматске пушке и пиштољи различитих марки и калибра)" наводи се у саопштењу СИПА.

Додаје се да су испоруке дрога  и ватреног оружја вршене како из БиХ у Европску унију тако и из Европске уније у БиХ, чија вриједност се изражава у вишемилионским износима.

Наводи се да су током акције извршени претреси стамбених и пословних просторија као и покретних ствари на једанаест локација које су у власништву осумњичених особа. 

"Приликом претреса откривена је  и привремено одузета два килограма сканкa, возило, пиштољ са припадајућом муницијом, мобилни телефони као и други предмети који могу послужити као доказ да су почињена кривична дјела - организовани криминал, неовлаштен промет опојним дрогама и неовлаштен промет оружјем и војном опремом те производима двојне намјене, те прање новца из  Кривичног закона БиХ" стоји у саопштењу СИПА.

Појашњава се да је акција „Камен" реализована по налогу Суда БиХ, под надзором Тужилаштва БИХ сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова кантона Сарајево, Зеничко добојског кантона, Унско санског кантона, Средњобосанског кантона као и Министарством унутрашњих послова Републике Српске.

"У наведеном предмету је остварена међународна сарадња са полицијским службеницима УСКОК-а Републике Хрватске. Такође, прибављене су и комуникације преко Скaj апликације и проведене и друге истражне мјере и радње" стоји  у саопштењу СИПА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана