Акција "Калибар": У кући крио бомбе и пушке

J. Са.
Foto: Уступљена фотографија

МРКОЊИЋ ГРАД - Д. Г. из Мркоњић Града ухапшен је због сумње да посједује нелегално ватрено оружје, саопштено је из Полицијске управе Мркоњић Град.

Како наводе у саопштењу службеници су у оквиру акције "Калибар" дошли до сазнања да осумњичени посједује нелегално ватрено оружје.

- На основу наредбе Основног суда Мркоњић Град и уз сагласност дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука у мјесту Котор обављен је претрес куће, помоћних објеката и аутомобила које користи Д. Г. - стоји у саопштењу.

Додају да је током претреса пронађена и привремено одузета полуаутоматска пушка, муниција различитог калибра, девет ручних бомби, оквир за пиштољ, футрола за пиштољ, четири оквира за аутоматску пушку и једна фишеклија за бомбу.

- О околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се над осумњиченм изврши криминалистичка обрада и достави извјештај кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја - наводе из полциије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана