Акција „Калибар“ на подручју Градишке : Пронађена дрога и оружје, ухапшена једна особа

Небојша Томашевић
Foto: Уступљена фотографија

ГРАДИШКА – Рајко J. (38) из Градишке ухапшен је у акцији „Калибар“ након што су код њега пронађени наркотици, те одређена количина војног наоружања, муниције и  војне опреме, потврђено је „Гласу Српске“.

Како је саопштено из Полицијске управе Градишка, наводећи иницијале,  претресом куће коју користи осумњичени пронађено је око 1,4 килограма марихуане, 20 стабљика индијске конопље, те ручна бомба. Како су појаснили претреси су урађени након што је полиција оперативним радом дошла до сазнања да Р.Ј.  посједује већу количину оружја, муниције и опојне дроге у кући гдје борави у  мјесту Грбавци код Градишке.

- Осумњиченом Р.Ј. се на терет ставља недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја  и неовлашћена производња и промет опојних дрога. Сви пронађени и одузети предмети биће депоновани у депозит Основног суда у Градишци, те ће исти послужити као доказ у кривичном поступку-саопштила је полиција.

Додаје се да је о свему обавијештен  дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који је наложио да се против Р.Ј. поднесе извјештај о почињеним кривичним дјелима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана