Акција "Извор": Шест лица ухапшено због дроге и оружја

Срна
Foto: фуп

САРАЈЕВО- Припадници Федералне управе полиције ухапсили су на подручју Кантона Сарајево шест лица због недозвољене производње и стављања у промет дроге и недозвољеног држање оружја или експлозивних материја.

У оперативној акцији "Извор", која је реализована након вишемјесечне истраге под надзором Кантоналног тужилаштва Сарајево, ухапшена су лица чији су иницијали М.Б, Н.Б, Е.А, Х.Ш, А.Т. и А.Т, саопштено је из Федералне управе полиције.

Поступајући по наредби Општинског суда у Сарајеву, припадници Федералне управе полиције су извршили претрес покретне и непокретне имовине ових лица.

У данашњем претресу и током ранијег периода пронађена је већа количина кокаина, амфетамина, МДМА, канабиса, те апарати за паковање и вакумирање, ваге за прецизно вагање, мобилни телефони и минско-експлозивна средства, као и супстанце које се користе у производњи синтетичких дрога.

Акција је усмјерена према групи лица која се доводе у везу са набављањем, производњом и стављањем у промет дроге.

Ухапшена лица ће након криминалистичке обраде у законском року бити предата у надлежност Кантоналном тужилаштву Сарајево уз извјештај о почињеном кривичном дјел

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана