Акција "Голуб": Тужилаштво тражи притвор за четворицу осумњичених за шверц дроге

ГС
Акција "Голуб": Тужилаштво тражи притвор за четворицу осумњичених за шверц дроге

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ упутило је приједлог за одређивање притвора четворици ухапшених у акцији "Голуб" који су осумњичени за организовано кријумчарење веће количине марихуане и кокаина са подручја Црне Горе у БиХ ради даље продаје у земљама ЕУ.

Приједлог је упутио поступајући тужилац Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, након што су испитани осумњичени који су ухапшени у акцији припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске и МУП-а Средњобосанског кантона, по налогу Тужилаштва БиХ.

МУП Српске је јуче поднио Тужилаштву БиХ извјештај против осам лица осумњичених да су као организована криминална група неовлаштено трговали дрогом и ватреним оружјем на територији БиХ и Хрватске. Извјештајем су обухваћени Блаженко Рашевић из Пала, Жарко Јокнић из Фоче, Влатко Блажевић из Травника и Срећко Мандић из Источног Сарајева, једна особа која се налази на издржавању затворске казне, те двије особе које нису доступне полицији.

Акција „Голуб“ се односи на кривична дјела организованог криминала повезаног са неовлаштеним прометом дроге и неовлаштеним прометом оружја, муниције и производа двојне намјене, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Мјера притвора предложена је због опасности од бјекства, као и опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе, утицати на свједоке или саучеснике или поново починити кривично дјело или довршити започето.

Истрага у предмету интензивно се наставља.

Четири лица ухапшена су 17. марта у полицијској акцији "Голуб", а у претресима на подручју Пала, Фоче и Травника одузета је одређена количина новаца и други предмети, саопштено је раније из МУП Српске.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана