Акција „Голуб“: Притвор за четворицу осумњичених за међународни шверц дрогом

Срна
Акција „Голуб“: Притвор за четворицу осумњичених за међународни шверц дрогом

САРАЈЕВО - Суд БиХ одредио је мјере притвора Блаженку Рашевићу, Жарку Јокнићу, Влатку Блажевићу и Срећку Мандићу, осумњиченима да су починили кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама.

Притвор према овом рјешењу може трајати најдуже мјесец дана, рачунајући од дана лишења слободе, односно до 17. априла или до нове одлуке Суда.

Притвор је за све осумњичене одређен због опасности од бјекства, бојазни да ће уништити, сакрити, измијенити или кривотворити доказе и трагове важне за кривични поступак, утицати на свједоке, саучеснике или прикриваче, те због бојазни да ће поновити кривично дјело или довршити покушано кривично дјело, саопштено је из Суда БиХ.
Рашевић, Јокнић, Блажевић и Мандић осумњичени су да су починили кривично дјело организовани криминал у вези с кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама.

Из МУП-а Републике Српске раније је саопштено да је у оквиру акције „Голуб“ ухапшено више особа због шверца наркотицима и оружјем.

-Осумњиченима се ставља на терет да су у периоду од 2019. године па до данас извршили кривично дјело организовани криминалитет у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама и кривичним дјелом неовлаштени промет оружјем и војном опремом, те производима двојне употребе . саопштено је из МУП-а.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана