Акција "Феникс": Ухапшено пет људи, пронађени дрога и оружје

Срна
Foto: Кликс

НОВИ ТРАВНИК - Пет особа ухапшено је на подручју Средњобосанског кантона због више кривичних дјела, а полиција у претресима седам локација у Травнику, Новој Били и Витезу пронашла дрогу и оружје.

Припадници Федералне управе полиције (ФУП) су оквиру акције "Феникс" ухапсили З. Ч. (59), Ф. Г. Г. (50), Г. Ј. (43), Н. Б. (45) и Ш. В. (58) због сумње да су неовлашћено производили и стављали у промет опојне дроге, кривотворили исправе, те да су зеленашили.

-Приликом претреса пронађена је одређена количина материја која асоцирају на кокаин, амфетамин, канабис, те оружје, муниција, као и други предмети који потичу или се доводе у везу са горе наведеним кривичним дјелима, а који ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку - саопштено је из ФУП-а.

Акција је спроведена у сарадњи са Управом полиције Министарства унутрашњих послова Средњобосанског кантона, те надзором Кантоналног тужилаштва овог кантона.

У склопу наведених активности, а на основу Наредбе Општинског суда у Травнику, ухапшени ће бити након криминалистичке обраде бити предата у надлежност Кантоналном тужилаштву СБ-а уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Ухапшени су од раније познати полицијским и правосудним органима као вишеструки повратници у вршењу кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана