Акција „Дијабло 2“: Хапсе осумњичене за шверц тоне сканка на европско нарко-тржиште

ГС
Акција „Дијабло 2“: Хапсе осумњичене за шверц тоне сканка на европско нарко-тржиште

БАЊАЛУКА – На подручју БиХ у току је велика полицијска акција хапшења особа које су осумњичене да су дужи временски период вршиле кријумчарење наркотика у БиХ и даљу дистрибуцију према илегалном нарко-тржишту земаља сјеверне Европе.

Акцију „Диабло 2“ спроводе припадници Граничне полиције БиХ по налогу Тужилаштва БиХ, а ријеч  је, кажу у Тужилаштву, о великим количинама опојне дроге сканк, које су кријумчарене у количинама од више стотина килограма, као и других опојних дрога, чија вриједност на илегалном нарко-тржишту достиже велике износе.

-Осумњичени су на тај начин стицали незакониту имовинску корист, коју су између осталог, улагали у куповину различите имовине у БиХ - наводе из Тужилаштва.

Гранична полиција прецизирала је да су њени службеници документовали да су чланови групе прокријумчарили око тону марихуане – сканка, чиме је прибављена незаконита имовинска корист у већем износу.

У Граничној полицији кажу да су у току претреси на шест локација на ширем подручју Сарајева.

Осумњичене терете за кривична дјела организованог криминала, неовлаштеног промета опојних дрога и прања новца.

Након што буду доведени поступајућем тужиоцу, биће испитани и тужилац ће одлучити о даљим активностима у предмету.

-Активности у оквиру акције „Диабло 2“ се спроводе у оквиру предмета у којем је остварена сарадња са структурама Европола, Евроџаста и земаља ЕУ -наводе из Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана