Акција црногорске полиције: Ухапшен мушкарац који држављанина БиХ држао као роба!

Срна
Акција црногорске полиције: Ухапшен мушкарац који држављанина БиХ држао као роба!

ПОДГОРИЦА - Службеници црногорске полиције ухапсили су у Тивту лице чији су иницијали Г.С. (40) који се сумњичи за кривично дјело трговина људима и држање држављанина БиХ у положају роба.

"Особа Г.С. сумњичи се да је држављанину БиХ, пријетећи, задржавао личне исправе и држао га у положају зависности и контролисао га у циљу експлоатације за рад у једном угоститељском објекту у Тивту који је у власништву Г.С.", наводи Управа полиције.

у саопштењу се наводи се да је на почетку запослења Г.С. довео у заблуду оштећеног и одузео му пасош када је као разлог за то навео сачињавање уговора о раду за ово лице, што није учинио до дана пријаве.

"Г.С. је 3. августа око 23.00 сата одвео оштећеног у шумски предио у мјесту Луштица и држећи у рукама подесно средство, упутио му више ријечи пријетеће садржине по живот и тијело. Том приликом му је одузео и личну карту и возачку дозволу", наведено је у саопштењу Управе полиције Црне Горе.

Полиција је прикупила обавјештења од више грађана, извршила претресе на више локација и предузела низ мјера и радњи из своје надлежности што је резултирало хапшењем Г.С. који ће уз кривичну пријаву бити приведен поступајућем тужиоцу на даљу надлежност.

Од извршиоца су одузета лична документа на име оштећеног, која су му враћена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана