Акција "Бум": Ухапшене три особе, пронађено око три килограма дроге

Срна
Foto: ФУП

САРАЈЕВО - Федерална полиција ухапсила је три лица на подручју Чапљине и Широког Бријега у акцији "Бум" и одузела око два килограма хероина, око килограм амфитамина и ручну бомбу.

У Чапљина су данас ухапшена лица чији су иницијали Ј.П. (47) и В.П. (30) из Љубушког, осумњичена за недозвољену производњу и промет дроге, а приликом претреса изнајмљеног објекта који непријављено користе пронађен је око килограм амфетамина и одређена количина хероина.

Пронађени су и мобилни телефони и сим картице, као и други предмети који ће се користити као доказ у кривичном поступку, саопштено је из Федералне управе полиције.

Акцију су извели полицијски службеници из Теренске канцеларије Мостар у сарадњи са Полицијском управом Чапљина.

У оквиру ове акције јуче је на подручју Широког Бријега ухапшено лице чији су иницијали И.К. (35), које се сумњичи за недозвољену производњу и промет дроге и недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

Ријеч је о лицу које је вишеструки повратник у вршењу кривичних дјела у земљама ЕУ, одакле је депортован у Хрватску.

Акцију су извршили службеници Федералне управе полиције у сарадњи са Полицијском управом Широки Бријег, под надзором Кантоналног тужилаштва Западнохерцеговачког кантона.

Том приликом претресени су објекти које ово лице користи пронађена су око два килограма хероина, једна ручна бомба, ватрено оружје са осам метака и два мобилна телефона са сим картицама.

Лице лишено слободе у Широком Бријегу ће након криминалистичке обраде бити предато у надлежност Кантоналном тужилаштву уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Сва лица се сумњиче да су одређен период са циљем стицања противправне имовинске користи за себе и друге неовлаштено набављала и стављала у промет наведену дрогу.

Акција је изведена након предузимања вишемјесечних радњи и мјера на документовању кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана