Акција "Бисер": Хапсили због дроге, пронашли нелегалан старачки дом

Небојша Томашевић
Акција "Бисер": Хапсили због дроге, пронашли нелегалан старачки дом

БАЊАЛУКА - Полиција је у акцији "Бисер" на подрују Бањалуке ухапсила Андреја Словека, Игора Ковачића и Марину Јањић због сумње да су се бавили уличном продајом наркотика, а у оквиру разбијања мреже препродаваца дрогом откривен је и илегалан старачки дом са 16 станара, потврђено је "Гласу Српске".

Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске саопштило је да је у топку акције пронађена одређена количина опојне дроге кокаин, спид и марихуане, као и дигитлне ваге, ватрено оружје и новац.

Према незваничним информацијама, нелегални старачки дом откривен је у насељу Лазарево.

Извор близак истрази је појаснио да су Словeк и Јањићева син и мајка, који су у том дому чували старије особе без адекватне сагласности и документације .

- Они су за само три особе имали документацији Центра за социјални рад Бањалука, те на име бриге о њима добијали и одређену новчану накнаду. Такође, приликом претреса су пронадене и веће количине "камагре", производа за потенцију-рекао је извор "Гласа".

- Акција „Бисер“ је усмјерена на разбијање мреже уличних препродаваца опојних дрога на подручју Бањалуке. Приликом реализације оперативне акције, полицијски службеници су открили и нелегални старачки дом на подручју Бањалуке, у којем је пронађено 16 особа старије животне доби. У договору са поступајући тужиоцем и надлежним службама проводе се активности и за ово кривично дјело-саопштио је МУП- РС

Истакли су да осумњичене терете за кривична дјела неовлаштена производња и промет опојним дрогама, производњу и промет шкодљивих производа и неовлаштено бављење одређеним занимањем.

Акцију "Бисер" извели су службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана