Акција  „Балкон“ у Бањалуци: Ухапшен провалник који је крао накит, дукате и новац

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Габријел М. из Бањалуке ухапшен је у полицијској акцији “Балкон” због сумње да је провалио у више станова на подручју Бањалуке те украо већу количину новца и накита укупне вриједности око 27.000 КМ.

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, осумњичени је крађе починио од 14. јануaра лани до 7.новембра ове године.

- Лице Г.М. се сумњичи да је уз помоћ мердевина и употребе физичке снаге пењао на балконе станова, гдје је употребом подесног алата отварао прозоре и врата, улазио у унутрашњост.  Крао је  новац, златни накит, ручне сатове, дукате и друге вриједне предемте. Материјална штета причињена овим кривичним дјелима износи око 27.000 КМ -  наводи се у полицијском саопштењу.

Додаје се да је током акције претресено возило и стан који користи осумњичени те су пронађени украдени предмети.

Истакли су да осумњиченом Г.М. на терет стављају кривично дјело тешка крађа.

- Акција „Балкон“  је усмјерена на спречавање и откривање имовинских кривичних дјела. Све мјере и радње предузете су под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука и Основног суда у Бањалуци. Након комплетирања и документовања предмета лице Г.М. ће данас уз извјештај о почињеним кривичним дјелима бити спроведено у Окружно јавно тужилаштво Бањалука - стоји у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана