Акција "Аперкат": У Сарајеву ухапшене три особе због производње дроге

Срна
Foto: ФУП

САРАЈЕВО- Службеници Федералне управе полиције /ФУП/ данас су у наставку акције кодног назива "Аперкат" лишили слободе три лица из Сарајева чији су иницијала З.Д. /56/, К.К. /39/ и К.С. /49/, који се сумњиче за извршење кривичног дјела неовлаштена производња и промет дроге.

Акција је реализована под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, саопштено је из ФУП-а.

У оквиру наведених активности, а на основу наредби Кантоналног суда у Сарајеву, извршени су претреси стамбеног објекта, кафе-бара и фризерског салона на подручју општине Илијаш, те два претреса објеката на подручју општине Стари Град Сарајево које користе осумњичени, те су том приликом пронађени и одузети предмети који потичу или се доводе у везу са кривичним дјелом и биће кориштени као доказ у кривичном поступку.

Лица лишена слободе су криминалистички обрађена у службеним просторијама ФУП-а, те су у законском року предата на даљу надлежност Кантоналном тужилаштву у Сарајеву уз извјештај о извршеном кривичном дјелу.

У саопштењу се додаје да су у оквиру наведене оперативне акције прошле године слободе лишена четири лица која се сумњиче за извршење кривичног дјела неовлаштена производња и промет дроге, те 10 лица која се сумњиче за извршење кривичног дјела посједовање и омогућавање уживања дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана