Ајфонка жели споразум с Тужилаштвом

Н. Т.
Ајфонка жели споразум с Тужилаштвом

САРАЈЕВО - Старлета Тијана Максимовић (28) позната као Тијана Ајфон, оптужена за међународно навођење на проституцију преговара са Тужилаштвом БиХ да закључи споразум о признању кривице, сазнаје "Глас Српске".

Она је данас у Суду БиХ у присуству адвоката Милоша Стевановића казала да није крива за оно што јој се ставља на терет. Међутим, према закону она је на судском рочишту и морала да негира кривицу како би могла да преговара са тужиоцем. Извор близак правосуђу је казао да ће се у наредним данима знати да ли се Максимовићева успјела да нагоди или не.

Максимовићеву Тужилаштво БиХ терети да је крајем маја прошле године подстицала држављанке Србије, Софију Гачић и Сашу Петровић да пружају сексуалне услуге. Она је, како се наводи у оптужници, Гачићеву и Петровићеву довела из Београда у Бијељину гдје су оне на приватној забави, пружале сексуалне услуге за 500 евра.

Максимовићева је са наведеним дјевојкама 27. маја лани, за вријеме ограничења кретања због пандемије вируса корона, илегално ушла у БиХ преко ријеке Саве, одакле су превезене на договорену приватну забаву у Сухом Пољу код Бијељине. Поменути случај је откривен када су припадници Полиције Републике Српске током акције "Кристал" прекинули забаву у  викендици. Тада је ухапшено више особа због организоване међународне криминалне групе, осумњичене за неовлашћену производњу и трговину дрога и оружја, те навођење на проституцију.

Акцијом "Кристал" обухваћено је више од 30 особа, против којих су поднесени извјештаји због извршења 17 кривичних дјела и међу којима су и неовлашћена производња и промет опојних дрога.

За сада је оптужена само Максимовићева, а током акције "Кристал" у викендици је затечено 35 особа из криминалног миљеа, али и познатих личности. На поменутој журци био је и фудбалски судија Славко Винчић. Током акције заплијењено је око 200 грама кокаина, 10.000 марака као и више мобилних телефона и сим картица. Максимовићева је завршила у притвору из којег је изашла након мјесец. Она је тада изјавила да јој у притвору није било лако и да је то за њу била велика школа, а истакла је и да је колатерална штета.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана