Аган Рамић правоснажно ослобођен кривице за злочине у Коњицу

СРНА
Аган Рамић правоснажно ослобођен кривице за злочине у Коњицу

САРАЈЕВО - Вијеће Апелационог одјељења Суда БиХ одбило је жалбу Тужилаштва БиХ и потврдило првостепену пресуду Суда БиХ којом се оптужени Аган Рамић ослобађа кривице за злочине у Коњицу 1992. године, саопштено је из овог суда.

Вијеће је 6. децембра прошле године у предмету "Аган Рамић", одлучујући о жалби Тужилаштва БиХ на пресуду Суда БиХ од 17. маја прошле године, одбило као неосновану жалбу, те потврдило првостепену пресуду Суда БиХ.

У саопштењу се наводи да је првостепеном пресудом Суда БиХ Рамић ослобођен од оптужбе да је починио кривично дјело злочин против човјечности, јер није доказано да је оптужени радњама описаним у изреци пресуде починио кривично дјело за које се теретио оптужницом Тужилаштва БиХ.

Против ове пресуде није дозвољена жалба.

Рамић је био оптужен да је у љето 1992. године у селу Брђани код Коњица, у својству припадника Општинског штаба Територијалне одбране Коњиц такозване Армије БиХ, обучен у униформу ове армије и наоружан, дошао до куће малољетног Синише Живака и тражио од њега да му ухвати јагње.

У оптужници је наведено да је оптужени, када је Живак успио да ухвати јагње, незадовољан јагњетом, почео да удара Живака, а касније су му се придружили и остали припадници Територијалне одбране. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана