Подигнута оптужница против четворке ухапшене у акцији “Плива”: Прикривеним истражиоцима продали пет кг дроге

Н. Т.
Подигнута оптужница против четворке ухапшене у акцији “Плива”: Прикривеним истражиоцима продали пет кг дроге

БАЊАЛУКА - Четворочлана група ухапшена у акцији „Плива“ у којој је заплијењено око око пет и по килограма марихуане, оптужена је за шверц наркотицима. Оптужени су  Нихад Омановић (46) из Бугојна, Емир Корда (45) из Ливна и Роберт Баришић (21) и Деан Бендра (24) из Јајца.

Оптужницу против њих подигло је бањалучко Окружно тужилаштво, а потврдио Окружни суд у Бањалуци. Терете их да су кривично дјело починили од 5. до 7. септембра 2019. године на подручју општине Шипово.

Баришића оптужница терети да је неовлаштено посредовао у продаји марихуане, а Омановића, Корду и Бендру да су договарали и продали дрогу прикривеним истражиоцима.

- Омановић, Корда и Бендра су наркотике довезли „купцу“ у „цитроеном ц4“ у близину ресторана „Ладна вода“ код Шипова. Довезли су укупноп шест пакета наркотика укупне тежине 5.414. грам и предали их купцима-наводи се у оптужници која их терети за неовлаштену производњу и промет опојних дрога.

Након предаје дроге прикривеним истражиоцима ухапшени су Омановић, Корда и Баришић док је Бендра побјегао. Након једномјесечног скривања, он се 11. октобра 2019. године сам предао.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана