Детаљи злочина у Шипову: Измасакрирао супругу, па се пресвукао, попио кафу и предао се полицији

Невена Рељић
Детаљи злочина у Шипову: Измасакрирао супругу, па се пресвукао, попио кафу и предао се полицији

ШИПОВО – Драган Тркуља (61) из Шипова који је ухапшен због сумње да је у породичној кући сјекиром убио супругу Снежану (57), након злочина се пресвукао и отишао у оближњи кафић на бензинској пумпи, сазнаје „Глас Српске“.

-Попио је кафу и потом отишао у Полицијску станицу у Шипову, гдје се предао дежурном полицајцу и рекао „убио сам жену“ – каже наш саговорник.

Полиција је одмах отишла у кућу Тркуља у насељу Сарићи у општини Шипово, гдје је, додаје наш саговорник, затекла ставичан призор.

-Несрећна жена лежала је масакрирана, у локви крви. Више пута је сјечивом сјекире изударана по цијелом тијелу.  Крви је било посвуда, а у кући су пронађени бројни докази, као и сјекира којом је злочин највероватније почињен - каже извор близак истрази.

„Глас Сазнаје“ да су супружници живјели сами у кући те да имају три кћерке и сина, који не живе с њима и да су радили за надницу- сјекли су и цијепали дрва.

Портпарол Окружног јавног тужилаштва Бања Лука Маја Ђаковић Видовић каже да је злочин почињен око 6.35 часова и да је Драган Тркуља ухапшен због сумње да је у породичној кући сјекиром убио супругу Снежану.  

- Лишен је слободе и налази се на криминалистичкој обради након које ће бити предат у надлежност тужилаштва - рекла је Ђаковић Видовић.

Она каже да је увиђај на лицу мјеста извршила дежурни тужилац Хана Врањешевић и криминалистичка полиција Полицијске станице Шипово.

- Тужилац је наложио да се предузму све потребне истражне радње и мјере, као и потребна вјештачења, ради утврђивања свих околности почињеног кривичног дјела. Наложена је и обдукција која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске - рекла је Ђаковић Видовић.

Мотив овог злочина још није познат, а незванично сазнајемо да је осумњичени имао одређених здравствених проблема.

„Аваз“ преноси да је против Драгана Тркуље и раније била поднесена пријава због насиља у породици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана