Детаљи акције „Космос“: Дрогу вриједну 160.000 КМ крили у врећама за храну животиња

Небојша Томашевић
Детаљи акције „Космос“: Дрогу вриједну 160.000 КМ крили у врећама за храну животиња

БАЊАЛУКА - Улична вриједност дроге која је данас заплијењена у акцији бањалучке полиције "Космос" већа је од 160.000 марака, сазнаје "Глас Српске“.

Полиција је, незванично, у акцији привела Станка Савића, Марка Игњатића, Адису Ћулибрк, Игора Стојичића и Далибора Којића.

Извор близак истрази је казао да је код Стојичића нађено више од осам килограма сканка, а у Савићевом стану такође је пронађена дрога.

- Осумњичени су имали добре „штекове“, тако да је дрогу било изузетно тешко поронаћи. Између осталог, крили су је у врећама за храну животиња како би прикрили мирис – каже наш извор.

Из Полицијске управе  (ПУ) Бањалука саопштено је да су полицијски службеници извршили претрес стана и других просторија, на двије локације на подручју града, које користи осумњичени И.С. из Бањалуке.

- Том приликом је пронађено и одузето више од осам килограма зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу сканк, вага за прецизно мјерење, пиштољ, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога - наведено је у саопштењу.

ПУ Бањалука раније је саопштила да је полиција ухапсила пет особа у оквиру акције "Космос" усмјерене на откривање и спречавање кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога те да су у току претреси на двије локације на подручју Бањалуке.

Додато је да је претресом стана који користи С.С. из Бањалуке, осумњичен за кривично дјело неовлаштена производња и промета опојних дрога, пронађено и одузето 210 грама сканка и седам грама кокаина.

Ухапшени се налазе на криминалистичкој обради, а о свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана