Зворник и Мали Зворник заједнички обиљежили Дан српског јединства

Срна
Foto: Срна

ЗВОРНИК - Сусретом младих на Мосту краља Александра Првог Карађорђевића и симболичним спајањем застава Републике Српске и Србије, град Зворник и општина Мали Зворник заједно су обиљежили Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Представник Градске управе Зворник Вељо Тијанић рекао је новинарима да је срећан што заједно са вршњацима из Зворника и Малог Зворника обиљежава овај празник.

"Мост краља Александра Првог Карађорђевића је незаобилазно мјесто које симболизује истоумље и националну припадност наше двије републике. Дан српског јединства, слободе и националне заставе треба стално да подсјећа ко смо, гдје смо и куда идемо", нагласио је Тијанић.

Он је рекао да 15. септембар није случајно изабран за датум обиљежавања, јер је то дан који подсјећа на почетак пробоја Солунског фронта и дан у који је стао сав бол српског народа, али и побједе и успјеси.

Тијанић је истакао да млади морају да сачувају завјет који су им оставили преци и да се сјећају слободарских предака који су стварали српски простор и идентитет свом народу.

"Жеља нам је да наставимо да обиљежавамо овај празник баш на Мосту краља Александра Првог Карађорђевића јер је он симбол нашег јединства и слободе", рекао је Тијанић.

Представник младих Малог Зворника Александар Андрић навео је да се овај празник обиљежава од 2020. године с циљем јачања јединства српског народа у Србији и Републици Српској, као и јачања култа националне заставе.

"Нема веће вриједности за један народ од његовог заједништва, слоге и слободе", рекао је Андрић, који је и одборник у Скупштини општине Мали Зворник.

Андрић је нагласио да овај празник треба да се његује, воли, обиљежава и слави, не да би то некога вријеђало, него ради држања до својих националних празника, поштујући друго и другачије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана