Зворнички СШЦ "Петар Кочић" добија грчки кутак

Срна
Зворнички СШЦ "Петар Кочић" добија грчки кутак

ЗВОРНИК- У зворничком Средњошколском центру /СШЦ/ "Петар Кочић" биће успостављен грчки кутак, договорено је данас на састанку представника ове школе и амбасадора Грчке у БиХ Димитриоса Папандреуа.

Директор СШЦ "Петар Кочић" Биљана Писић изјавила је новинарима да је посјета грчких пријатеља била веома пријатна и нагласила да ће и Зворник добити грчки кутак, који имају Бањалука, Пале и Добој.

"Жеља нам је била да ученици науче грчки језик и упознају грчку културу. Очекујемо да грчки кутак буде отворен од 20. до 30. марта", рекла је Писићева.

Она је нагласила да се већ 35 ученика ове школе пријавило за учење грчког језика.

Писићева сматра посебно интересантним да су грчки пријатељи упознали некадашњег ученика ове школе Његоша Петровића, који је управник Хеленске фондације за културу у Београду, када је пословно посјетио Амбасаду Грчке у Сарајеву.

"Осим овог ученика, Републику Српску и Грчку повезује и бивша ученица зворничког СШЦ Петар Кочић Јелена Јовановић Атанасиу, која је сада шеф Представништва Републике Српске у Солуну", рекла је Писићева.

Она је истакла да је амбасадора Грчке упознала о пријатељским везама Зворника и грчког града Драме, те истакла да имају пуну подршку локалне управе у пројектима које раде.

Писићева је изразила жељу да зворнички СШЦ пронађе пријатељску школу у Грчкој са којом би сарађивали у наредном периоду, те навела да ученици ове школе као једну од дестинација за екскурзију често бирају ту пријатељску земљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана