Званичници Српске: Немјерљива заслуга бораца у стварању и очувању Српске

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Званичници Републике Српске честитали су крсну славу БОРС-а Митровдан.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је крсну славу - Митровдан предсједнику Борачке организације Републике Српске  Радану Остојићу, свим демобилисаним борцима, ратним војним инвалидима и породицама погинулих бораца, истичући да је њихова заслуга немјерљива у очувању и одбрани Републике Српске.

"Њихов допринос у одбрани Републике Српске је огроман и њима дугујемо поштовање и захвалност за нашу Републику Српску. Сваки дан, а крсна слава посебно, прилика је да се сјетимо жртве коју су уградили у темеље наше отаџбине, у одбрану наших огњишта и за слободу коју данас имамо", истакао је Додик у честитки.

Такође, додао је Додик, данашњи дан је прилика и да се укаже на потребу побољшања материјалног положаја сваког демобилисаног борца, ратног војног инвалида и породице погинулог борца.

"Институције Републике Српске наставиће да раде на томе да сви они живе живот достојан човјека, те да заједно ријешавамо питања која се тичу борачко-инвалидске заштите. Желим вам срећну крсну славу и да је обиљежите у здрављу и љубави са својим најближим", нагласио је Додик. 

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић одао је признање свим борцима Републике Српске за немјерљиве заслуге у стварању и одбрани Републике у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.
Чубриловић је честитао, у име Народне скупштине и своје име, крсну славу Митровдан Борачкој организацији Републике Српске /БОРС/.

"Ово је дан када сви заједно треба да се сјетимо и свих наших хероја који су за Републику Српску дали животе и да им искажемо нашу вјечну захвалност", саопштено је из Народне скупштине Српске.

Чубриловић је у честитки додао да ће Република Српска и њене институције системски и организовано наставити да брину о свим припадницима борачких категорија.

"Увјерен сам да ће нова Влада Српске и нови сазив Народне скупштине наставити да доносе законе с циљем рјешавања свих отворених питања и проблема, те побољшања материјалног статуса бораца, породица погинулих бораца и ратних војних инвалида“, закључује се у честитки предсједника парламента.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да ће Влада Српске, заједно са Борачком организацијом Републике Српске, и у наредном периоду предано радити на заштити права и унапређењу положаја и материјалног стандарда породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца. 

Вишковић је поводом обиљежавања Митровдана - крсне славе БОРС-а упутио честитку предсједнику ове организације Радану Остојићу и свим члановима, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Он је истакао да су борци Војске Републике Српске у најтежим, ратним временима заштитили српски народ и одбранили Републику Српску и да је зато обавеза и одговорност институција Српске да чувају традицију Војске Српске и сјећање на храбра дјела наших бораца.

- Крсна слава Митровдан, прилика је да се са захвалношћу сјетимо и да одамо почаст нашим херојима, који су положили своје животе за Републику Српску и одбранили наша вјековна огњишта - наведено је у честитки предсједника Владе Српске.


У свим општинама и градовима Републике Српске у организацији општинских и градских борачких организација данас се обиљежава крсна слава Борачке организације Републике Српске - Митровдан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана