Званичници Српске честитали Рамазански бајрам: Празнични дани да унесу радост и мир у све домове

СРНА
Званичници Српске честитали Рамазански бајрам: Празнични дани да унесу радост и мир у све домове

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је вјерницима исламске вјероисповијести Рамазански бајрам, са жељом да овај велики празник прославе у духу традиције и обичаја у кругу својих породица у здрављу и срећи.

"Нека предстојећи празнични дани унесу радост и мир у све домове и међу све људе и подсјете на непролазне вриједности, уважавање и поштовање различитости", навео је Додик у честитки.

Муслимани у БиХ и широм свијета сутра дочекују Рамазански бајрам, којим се обиљежава крај рамазана, односно мјесеца поста.

Вишковић: Да бајрам подсјети на важност дијалога и повјерења међу људима

 Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку поводом наступајућег Рамазанског бајрама и свим вјерницима пожелио да радост овог празника подијеле са својим најдражима.
"Нека нас овај велики празник, којим се обиљежава завршетак мјесеца Рамазана, подсјети на важност солидарности, међусобног дијалога и повјерења међу људима. На темељу ових вриједности, те поштовања богате традиције и културе сваког народа, градимо друштво напретка и благостања", навео је Вишковић у честитки у име Владе Републике Српске.

Стевандић: Бајрам учи међусобном уважавању

Ненад Стевандић честитао је Рамазански бајрам свим вјерницима исламске вјероисповијести у Српској и БиХ са жељом да празник проведу у здрављу и благостању, окружени породицом и пријатељима.
"Рамазански бајрам учи нас да се окренемо истинским вриједностима, да његујемо хуманост, толеранцију, међусобно разумијевање и уважавање на добробит цјелокупне заједнице", истакао је Стевандић у честитки.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана