Званичници Српске честитали припадницима МУП-а крсну славу

Срна
Званичници Српске честитали припадницима МУП-а крсну славу

БАЊАЛУКА - Званичници Српске честитали су крсну славу, Светог архангела Михаила, припадницима Министарства унутрашњних послова Републике Српске.

Званичници Српске честитали крсну славу припадницима МУП-а

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку поводом Сабора Светог архангела Михаила - крсне славе Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске, уз увјерење да ће припадници овог министарства и убудуће остваривати још значајније резултате у корист мира и безбједности свих грађана.

“У име Владе Републике Српске и у своје име, вама и свим припадницима Министарства унутрашњих послова најсрдачније честитам крсну славу МУП-а Сабор Светог Архангела Михаила, са жељом да наставите професионално, одговорно и предано да извршавате своје задатке”, истакао је Вишковић у честитки упућеној министру унутрашњих послова Драгану Лукачу и директору полиције Синиши Кострешевићу.

Вишковић је напоменуо да је обиљежавање крсне славе прилика да се са поносом и поштовањем ода почаст свим припадницима Министарства унутрашњих послова који су у одбрамбено-отаџбинском рату положили своје животе за одбрану Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

“Увјерен да ћете и у наредном периоду остваривати још значајније резултате у корист мира, личне и имовинске безбједности свих грађана, још једном вам желим срећну крсну славу, те много личне и породичне среће”, наводи Вишковић.

У Бањалуци ће данас бити одржана централна свечаност поводом обиљежавања славе МУП Републике Српске - Сабора Светог архангела Михаила.

Цвијановић: МУП - дио идентитета Српске

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је крсну славу Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске - Сабор Светог архангела Михаила, истичући да је МУП дио идентитета Српске и да припадници полиције представљају снажан сегмент безбједности, стабилности и владавине права, на понос и част грађана.

Цвијановићева је честитку упутила министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору Полиције Синиши Кострешевићу и свим припадницима МУП-а, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

Она је навела да је за Републику Српску изузетно важно да има професионалну, одговорну и модерну полицијску структуру која може да одговори потребама грађана и заједнице, као и бројним комплексним изазовима данашњице.

“Као нераскидиви и саставни дио идентитета Републике Српске, припадници полиције представљају снажан сегмент безбједности, стабилности и владавине права, на понос и част грађана Републике Српске”, истакла је Цвијановићева.

Она је додала да је обиљежавање крсне славе прилика да се са посебним пијететом присјетимо свих страдалих припадника полиције у одбрамбено-отаџбинском рату, који су своје живот уградили у темеље Републике Српске.

“У увјерењу да ћете и у будућности бити снажни чувари мира, реда и стабилности, још једном вам честитам славу и желим много успјеха на професионалном и личном плану”, навела је Цвијановићева у честитки.

Тегелтија: МУП Српске је гарант мира и стабилности

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија упутио је честитке министру унутрашњих послова Републике Српске Драгану Лукачу, директору Полиције Републике Српске Синиши Кострешевићу и свим припадницима Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске поводом крсне славе, Сабора Светог архангела Михаила.

“Од свог настанка, МУП Републике Српске гарант је мира и стабилности Републике Српске и свих њених грађана”, истакао је Тегелтија.

Предсједавајући Савјета министара нагласио је да свакодневно вршећи савјесно и часно своју дужност, суочавајући се са бројним изазовима, а посебно у времену које је обиљежила пандемија вируса корона, припадници МУП-а Српске показали су висок степен професионалности стекавши повјерење и поштовање свих грађана, као других полицијских агенција, саопштено је из Кабинета предсједавајућег Савјета министара.

“Са жељом да и у наредном периоду наставите да унапређујете знања и вјештине како би нашим грађанима омогућили стабилно и безбједно окружење за све грађане Републике Српске честитам вам крсну славу - Сабор Светог архангела Михаила”, наводи се у честитки предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске прославља данас крсну славу - Сабор Светог архангела Михаила.

Лукач честитао славу свим припадницима МУП-а

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач честитао је крсну славу Сабор Светог архагела Михаила свим припадницима Министарства, са жељом да сваке године славу дочекују у миру.

“Данас обиљежавамо славу МУП-а. Многи наши припадници данас крсну славу обиљежавају радно и свима желим да овај велики дан проведу у миру и да тако дочекају и сваки наредни”, рекао је Лукач новинарима након полагања вијенаца код централног спомен-обиљежја погинулим припадницима МУП-а у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Парастос погинулим припадницима МУП-а, те ломљење славског колача и освештање жита уприличено је у Спомен-цркви Светог архангела Михаила у Центру за обуку МУП-а Српске у насељу Залужани.

Обиљежавање крсне славе МУП-а биће завршено вечерас традиционалним концертом Полицијског оркестра у Културном центру Бански двор у Бањалуци.

Чубриловић: Министарство важан елемент стабилности Српске и БиХ

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас у Бањалуци да је Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске важан елемент стабилности не само Републике Српске него и цијеле БиХ, те изразио наду да ће на том путу остати и опстати у будућности.

Чубриловић је ресорном министру Драгану Лукачу, директору Полиције Српске Синиши Кострешевићу и свим припадницима МУП-а Српске честитао крсну славу Сабор Светог архангела Михаила, те истакао значај обиљежавања овог датума.

“Ово је дан када помињемо све припаднике МУП-а који су дали живот да бисмо ми данас у миру могли да обиљежавамо важне датуме за наш народ”, рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Код централног спомен-обиљежја погинулим припадницима МУП-а Република Српске у Бањалуци данас су у оквиру обиљежавања крсне славе МУП-а Сабора Светог архангела Михаила - Аранђеловдана положени вијенци.

Вијенце су положили предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, предсједник Владе Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Драган Лукач и директор Полиције Синиша Кострешевић, као и изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић.

Парастос њиховим погинулим припадницима, ломљење славског колача и освештање жита уприличено је у Спомен-цркви Светог архангела Михаила у Центру за обуку МУП-а Српске у Залужанима.

Обиљежавање ће бити завршено вечерас традиционалним концертом Полицијског оркестра, којем ће присуствовати и премијер Вишковић. 

Ђокић: МУП чува владавину права и демократије

Предсједник СП-а Петар Ђокић истакао је да је Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске стуб очувања владавине права, демократије и Републике Српске на овим просторима.

Честитајући крсну славу МУП-а - Сабор Светог архангела Михајла, Ђокић је нагласио да је МУП гарант безбједности сваког грађанина Републике Српске, те да је увијек био на висини свог задатка.

“МУП је стуб борбе наше државе и друштва за здравље и напредак свих грађана, нарочито у овим смутним временима, када се свакодневно боримо са многим изазовима”, поручио је Ђокић.

Он каже да су пред припадницима МУП-а свакодневно тешки задаци, али да је сигуран да ће они својим посвећеним радом, као и до сада, успјешно ријешити сваки од њих.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана