Званичници Српске честитали Песах

ГС
Званичници Српске честитали Песах

БАЊАЛУКА – Званичници Српске честитали су свим јеврејским општинама и свим Јеврејима у Републици Српској велики празник Песах.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је са жељом да овај велики празник наде и вјере у бољи живот проведу у миру, радости и благостању.

Нека овај велики празник наде и вјере у бољи живот унесе радост у срца оних који га славе и изнова подсјети на снагу заједништва, међусобног уважавања, толеранције и поштовања навела је Цвијановић у честитки.

Вјерницима је пожељела да окупљени вјером, празничне дане Песаха прославе у духовној радости и у кругу најближих.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је Песах свим Јеврејима и јеврејским општинама у Републици Српској и БиХ.

"Нека нас празник ослобођења јеврејског народа из египатског ропства подсјети на важност очувања духа толеранције, међусобног разумијевања и узајамног уважавања свих народа који заједно граде будућност у Републици Српској", навео је Вишковић у честитки.

Вишковић је вјерницима пожелио да празнично славље подијеле са најближима у миру и добром расположењу.

Велики празник Песах честитао је и  Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија.

"У име Савјета министара и у своје лично име, Вама и свим Јеврејима у БиХ упућујем честитке поводом великог празника Песаха.

Желим Вам да Песах, празник наде и ослобођења, прославите у добром здрављу срећи и духовном миру са својим ближњима, пријатељима и комшијама", наводи се у честитки предсједавајућег Тегелтије.

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић честитао је празник Песах свим Јеврејима и јеврејским општинама у Српској и БиХ.

"Најљепше честитке поводом Песаха упућујем вам у име Републичког секретаријата за вјере и у своје лично име, са жељом да празник проведете у миру и благостању окружени породицом и драгим пријатељима", наводи се у честитки.

Нека величанствени празник слободе, истиче се у честитки, који слави избављење јеврејског народа из египатског ропства, буде путоказ за препород нашег друштва у коме ћемо више цијенити једни друге и залагати се за бољи живот сваког човјека.

Песах је јеврејски празник којим се обиљежава излазак Јевреја из египатског ропства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана