Честитке званичника из РС: Бајрамски дани да буду вријеме јачања истинских људских вриједности

ГС
Честитке званичника из РС: Бајрамски дани да буду вријеме јачања истинских људских вриједности

БАЊАЛУКА- Званичници Српске честитали су данас предстојећи Курбан бајрам вјерницима исламске вјероисповијести.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је  Курбан бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтији бањалучком Нусрету Абдибеговићу и вјерницима исламске вјероисповијести у Српској и БиХ са жељом да празник проведу у радости, миру и благостању.

"Поводом наступајућег Курбан бајрама, вама и вјерницима исламске вјероисповијести у Републици Српској и БиХ, упућујем искрене честитке, са жељом да празник жртве, љубави и бриге за ближње, прославите у радости, миру и благостању са породицама и пријатељима", саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Она је пожељела да предстојећи бајрамски дани буду вријеме јачања истинских људских вриједности и свијести о важности међусобног уважавања, разумијевања и толеранције.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Курбан-бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу и свим грађанима исламске вјероисповијести у Српској и БиХ уз жељу да празнично славље протекне у миру и добром расположењу.

"Нека овај велики празник солидарности и хуманости буде наше надахнуће да и у времену пред нама његујемо културно насљеђе свих народа на овом простору и да заједно стварамо будућност у којој ће наше разлике бити наше богатство", навео је Чубриловић у честити, уз поруку "Нека је племенити Бајрам благословљен!".

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је данас Курбан-бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим вјерницима исламске вјероисповијести у БиХ са жељом да празничну радост подијеле са породицом и пријатељима.

"Нека нас велики празник племенитог даривања и бриге о другима подсјети на важност међусобног уважавања и толеранције", наводи Вишковић у честитки.

Вишковић је истакао да само ослоњени једни на друге можемо савладати све изазове данашњице и градити бољи живот за све грађане, саопштено је из Кабинета предсједника Владе Српске.

"Нека је племенити Бајрам благословљен!", пише у честитки исламским вјерницима.

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић честитао је данас Курбан-бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим грађанима исламске вјероисповијести у Републици Српској и БиХ, са жељом да празнично славље протекне у радости и благостању.
"Нека бајрамске поруке мира, племенитости и солидарности буду наш подсјетник да чувамо традицију и обичаје", навео је Давидовић.

Он је истакао да је неопходно његовати међувјерску и међунационалну сарадњу и заједно градити друштво повјерења поштујући достојанство сваког човјека.

"Нека је племенити Бајрам благословљен!", поручено је у честитки Републичког секретаријата за вјере.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија упутио је, поводом предстојећег Курбан-бајрама, честитку поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу и свим вјерницима исламске вјероисповијести у БиХ.

-У име Савјета министара и у своје име упућујем Вам искрене честитке поводом наступајућег Курбан-бајрама, са жељом да празник проведете у здрављу, миру, благостању и породичној срећи - наводи се у честитки предсједавајућег Савјета министара.

Тегелтија је пожелио да празник буде прослављен у духу међусобног поштовања и солидарности у добром здрављу са породицама и пријатељима, те да празнични дани донесу радост и мир.

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић, предсједавајући Дома народа Никола Шпирић и замјеник предсједавајућег овог дома Драган Човић честитали су Курбан бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим исламским вјерницима у БиХ.
Радмановић је навео да је Курбан бајрам празник милосрђа, солидарности и даровања и пожелио вјерницима да га проведу у миру, здрављу и породичној срећи.

"Надам се да ће овај велики празник, у складу са традиционалном симболиком, бити још једна прилика нама у БиХ, али и у цијелом свијету, да јаче развијамо односе мира, уважавања и толеранције", навео је Радмановић у честитки.

Шпирић је у честитки пожелио исламским вјерницима да им Курбан бајрам донесе мир, срећу и благостање и да га проведу у здрављу са родбином, пријатељима и комшијама.

Човић је пожелио да Бајрам донесе обиље благослова, мира и љубави.

Муслимани у БиХ прославиће сутра први дан Курбан бајрама - једног од два велика вјерска празника који прослављају муслимани широм свијета. Курбан бајрам карактерише приношење жртве - месо животиње дијели се на три дијела - породица задржава једну трећину, другу дају родбини, пријатељима и комшијама, а трећа се даје сиромашнима и угроженима. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана