Званичници Српске честитали 8. март, ево шта су поручили женама

Танјуг
Званичници Српске честитали 8. март, ево шта су поручили женама

БАЊАЛУКА – Широм свијета данас обиљежавају Међународни дан жена, као дио борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца.

Честитке су овим поводом упутили и званичници Српске.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик у  честитки поводом 8. марта и поручио да жене као стуб породице, друштва и институција представљају велику снагу и потенцијал за развој у свим сферама.

-Жене обављају бројне одговорне, професионалне функције, а захваљујући њиховим иницијативама покренути су многи позитивни процеси - наводи се у честитки.

Додик је нагласио да ће институције Републике Српске наставити да се залажу и боре да положај жена у свим сегментима живота буде још квалитетнији, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

-Изражавајући своје поштовање свим дамама желим добро здравље, те успјех на личном и професионалном пољу - истиче предсједник Српске у осмомартовској честитки.

И предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је 8. март - Међународни дан жена, те поручио да је немјерљив допринос који жене дају у стабилности и напретку друштва.

-Мајкама, супругама, сестрама и свим улогама које заузимају у нашим срцима, честитам 8. март, са жељом да овај датум буде круна наше цјелогодишње, као и цјеложивотне посвећености побољшању њиховог положаја у друштву - навео је Вишковић у честитки.

Он је истакао да је залагање и рад жена, заједно са мајчинством као једном од највреднијих категорија, представља највеће богатство које је потребно још више његовати и унапређивати.

-Свједоци смо храбрости жена и њихове улоге у очувању Републике Српске, како кроз иституције, тако и кроз породицу, на чему им дугујемо огромну захвалност - закључио је Вишковић.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић у честитки поводом 8. марта истакао је да су жене оличење храбрости, снаге и пожртвованости, те стуб породице и друштва.

- Наша је обавеза да радимо на њиховом оснаживању, јер са јаким женама Република Српска је јача, стабилнија и просперитетнија. Без успјешних жена нема ни економског напретка, који је веома важан за свако друштво и државу - нагласио је Стевандић у честитки упућеној свим женама.

Стевандић је додао да ће Народна скупштина Републике Српске наставити да унапређује законодавни оквир ради побољшања положаја жена у свим сферама јавног и приватног живота.

-Желимо да повећамо број жена на руководећим позицијама, уз системску афирмацију и досљедну примјену права жена и чврсту борбу против насиља над њима - навео је Стевандић.

Предсједник парламента Републике Српске изразио је захвалност свим женама које су, како је навео, дале немјерљив допринос у изградњи Републике Српске и развоју толерантнијег и бољег друштва.

-Не само на овај празник, већ сваки дан треба да одајемо признање и поштовање свим женама због њихове улоге у друштву -  истакао је Стевандић.

Стевандић је свим женама пожелио мир, здравље и срећу, те да им овај празник донесе породични и професионални успјех.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана