Званичници Српске честитали 1. мај: Побољшање права радника императив

Срна
Званичници Српске честитали 1. мај: Побољшање права радника императив

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је грађанима Српске 1. мај - Међународни празник рада, истичући да ће републичке институције наставити да раде на побољшању економске ситуације и положаја радника.

-Институције Републике Српске наставиће да раде на побољшању цјелокупне економске ситуације и положаја радника кроз сарадњу са представницима синдиката и послодаваца, те тако сачувају и обезбиједе нова радна мјеста - нагласио је Додик.

Предсједник Српске је додао да ће се наставити са улагањем знатних напора с циљем перспективније будућности Републике Српске, да ће бити завршени започети пројекти и покренуте нове инвестиције на добробит свих грађана.

Он је додао да је обиљежавање Међународног празника рада прилика да се истакне значај права и заштите радника, социјалне правде, солидарности и других вриједности које карактеришу демократско друштво.

Додик је у честитки грађанима Српске пожелио да првомајске празнике проведу у добром здрављу и расположењу.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је честитку свим грађанима, радницима и синдикатима у Републици Српској и БиХ поводом 1. маја, Међународног празника рада.

-Празник рада, који представља симбол борбе за радничка права, социјалну праведност и солидарности, обавезује нас да истрајно радимо на изградњи бољег друштва и једнаких шанси за све - нагласила је Цвијановићева у честитки.

Она је истакла да императив у раду свих институција мора бити јачање привреде, побољшање материјалног положаја запослених, спречавање одласка младих, стручњака и радне снаге у иностранство, те унапређење укупних права радника, посебно у реалном сектору.

-У жељи да у наредном периоду свједочимо снажнијем економском расту, повећању броја радних мјеста, плата и пензија, а самим тим и повећању животног стандарда свих грађана, упућујем вам срдачне честитке и да у добром здрављу и расположењу проведете предстојеће првомајске празнике - поручила је Цвијановићева.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић честитао је грађанима Српске 1. мај - Међународни празник рада, истичући да су права и положај радника, као и стална настојања за унапређење животног стандарда, један од кључних приоритета Владе Српске.

Вишковић је навео да је Влада Републике Српске у протеклом периоду предузимала бројне системске мјере с циљем унапређења положаја радника, што је допринијело знатном повећању примања запослених и смањењу броја незапослених.

-Кроз константни социјални дијалог, настојали смо да свака донесена мјера доведе до побољшања положаја радника, а даље унапређење животног стандарда и повећање плата остаје један од наших кључних изазова за будућност - навео је премијер.

Вишковић је пожелио грађанима Српске да 1. мај проведу у традиционалном, празничном расположењу, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић упутио је честитку грађанима Српске поводом 1. маја - Међународног празника рада са жељом за заједнички наставак рада на побољшању стандарда и радничких права свих запослених.

-Отварање нових фабрика и радних мјеста мора да буде наш заједнички циљ, јер јака економија значи и јаку Републику Српску - навео је Стевандић у честитки, саопштено је из Народне скупштине.

Међународни празник рада - 1. мај обиљежава се широм свијета у знак сјећања на дан када су радници у Чикагу штрајком и протестима почели да се боре за радничка права.

Првог маја 1886. више десетина хиљада радника захтијевало је боље услове рада и осмочасовно радно вријеме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана