Званичници из Републике Српске и БиХ православним вјерницима честитали Божић

Срна
Званичници из Републике Српске и БиХ православним вјерницима честитали Божић

БАЊАЛУКА - Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић у божићној честитки је изразио увјерење да ће радост Божића дати снаге за додатно јачање јединства и одржања српског народа на овим просторима, али и успостављање дубљег повјерења и разумијевања са другим народима из окружења.

Радмановић је, у честитки Његовој светости патријарху српском Порфирију, митрополитима, епископима, свештенству, монаштву, ђаконству и цјелокупном православном народу српском, истакао да је у хришћанској православној традицији Божић симбол рађања, стварања и новог живота.

“Ваша светости, поводом најрадоснијег хришћанског празника Христовог рођења, упућујем Вам најсрдачније честитке, а свим вјерницима православне вјере желим да Божић дочекају у миру, здрављу и породичној срећи”, навео је Радмановић у честитки, уз традиционални хришћански поздрав: Христос се роди - Заиста се роди!”.

Човић: Божић је празник помирења, радости и наде

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић упутио је честитку, поводом православног Божића, Његовом високопреосвештенству митрополиту дабробосанском Хризостому, свештенству Српске православне цркве /СПЦ/ и свим православним вјерницима у БиХ, истичући да је Божић празник помирења, радости и наде.

“Божић је празник помирења, радости и наде, који нас позива на љубав и заједништво, поштовање и вјеру у будућност. Стога, нека и ово божићно славље буде прожето истинским људским вриједностима, заузимањем за мир, правду и достојанство сваког човјека”, навео је Човић у честитки.

Он је пожелио да новорођени Христ надахне узајамном љубављу, саосјећањем, прихватањем и поштовањем према ближњем, те да буде снага и подстицај за наставак заједничког дјеловања у изградњи БиХ и бољег и праведнијег свијета.

 “У духу ових мисли и уз жељу да предстојеће пресвете празничне дане прославите у атмосфери мира, радости и породичног заједништва примите изразе мог личног поштовања. Срећан и благословљен празник Христова рођења и свако добро у новој 2022. години”, поручио је Човић.

Сајић: Да волимо, вјерујемо и надамо се добру

Генерални конзул БиХ у Минхену Вера Сајић пожељела је да дан Христовог рођења донесе духовни мир, љубав и радост у сва срца и домове вјерника, а православна Нова година просперитет и благостање свим људима.

 “Да вјерујемо, волимо и да се надамо добру и напретку. Поздрављам Вас поздравом пуним мира и љубави Мир Божији, Христос се роди, навела је Сајићева у честитки епископу диселдорфском и цијеле Њемачке Григорију, свештенству и свим вјерницима православне вјероисповијести.

Она је у божићној и новогодишњој честитки пожељела вјерницима да предстојеће празнике проведу у добром здрављу и испуњени радошћу.

Кришто: Божић да ојача истинске људске вриједности

Замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Борјана Кришто честитала је Божић свим вјерницима који празнују по јулијанском календару, са жељом да овај најрадоснији хришћански празник код сваког човјека добре воље ојача истинске људске вриједности и буде подстицај узајамног поштивања и разумијевања.

Кришто је пожељела да вјерници празник Христовог рођења проведу у миру, здрављу и благостању окружени породицом и пријатељима, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Новалић: У здрављу и радости прославити Б

Премијер Федерације БиХ Фадил Новалић честитао је Божић грађанима православне вјере, уз жељу да најрадоснији хришћански празник проведу у добром здрављу и радости, са породицом и најмилијима, саопштено је из федералне Владе. Новалић је пожелио да Божић донесе срећу, мир и задовољство, те истакне важност вриједности које баштини БиХ кроз богатство различитости и међусобног уважавања. Он је истакао да је Божић празник вјере, љубави и наде, због чега подсјећа људе да требају заједно градити бољу будућност у БиХ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана