Званичници честитали Рамазански бајрам: Празник да буде надахнуће за обнову истинских и непролазних вриједности

Срна
Званичници честитали Рамазански бајрам: Празник да буде надахнуће за обнову истинских и непролазних вриједности

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је Рамазански бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим грађанима исламске вјероисповијести у Републици Српској и БиХ са жељом да празник прославе у миру, добром здрављу, духовном благостању и радости.

"Желим да сваки дан, а посебно празнични буду подстицај и духовни подстрек за његовање добрих међувјерских односа, изградњу боље и просперитетније будућности, као и међусобно разумијевање и поштовање", истакао је Додик у честитки.

Српски члан Предсједништва БиХ пожелио је свим вјерницима исламске вјероисповијести да Рамазански бајрам прославе у срећи и здрављу у кругу породице и пријатеља и да овај празник донесе мир и радост у њихове домове. Вјерници исламске вјероисповијести данас славе Рамазански бајрам, један од два најзначајнија исламска празника.

Поводом једног од највећих и најрадоснијих муслиманских празника, предсједник Републике Српске  Жељка Цвијановић упутила је срдачне честитки поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтији бањалучком Нусрету Абдибеговићу и свим вјерницима исламске вјероисповијести у Српској и БиХ.

"Нека овај празник жртве и одрицања буде надахнуће за обнову истинских и непролазних вриједности и позив за јачање толеранције и међусобног разумијевање и уважавања", навела је Цвијановићева.

Цвијановићева је пожељела да бајрамски дани буду проведени у миру, добром здрављу и духовном благостању, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је Рамазански бајрам и указао на важност његовања добрих односа међу људима.

"Нека нас овај велики празник подсјети на љепоту различитости и важност његовања добрих односа међу људима јер само ослоњени једни на друге можемо превладати све изазове данашњице", наводи се у честитки премијера Вишковића.

Честитку поглавару Исламске заједнице у Бих Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и грађанима исламске вјероисповијести, Вишковић је упутио своје и у име Владе Републике Српске, са жељом да празник проведу у здрављу и благостању, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу. 

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Рамазански бајрам свим грађанима исламске вјероисповијести у Српској и БиХ и пожелио да овај велики исламски празник буде подстрек у његовању непролазних вриједности љубави и хуманости.

Чубриловић је честитао Рамазански бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и грађанима исламске вјероисповијести са жељом да овај празник прославе у миру и радости, са својим ближњима.

 "Нека овај велики исламски празник буде подстрек да његујемо непролазне вриједности љубави и хуманости и градимо будућност на повјерењу и узајамном поштовању. Нека је племенити Бајрам благословљен", наводи се у честитки Чубриловића.

И предсједавајући Представничког дома Небојша Радмановић и замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић честитали су вјерницима исламске вјере празник Рамазански бајрам. Радмановић је честитао Рамазански бајрам реису Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим муслиманима у БиХ са жељом да вјерску и духовну радост Рамазанског бајрама подијеле са својим најближим, пријатељима и комшијама.

"Надам се да ће овај велики празник, у складу са својом традиционалном симболиком, бити још једна прилика нама у БиХ да снажније развијамо и јачамо односе са више толеранције и разумијевања међу народима који живе у БиХ", наводи се у честитки Радмановића.

Шпирић је исламским вјерницима пожелио да празник проведу у срећи, миру и благостању.

"Желим да бајрамске празнике прославите у духу традиције и обичаја, дијелећи радост са својим најдражима, пријатељима и комшијама", истиче се у честитки Шпирића. Честитку је упутио и градоначелник Добоја Борис Јеринић.

Јеринић је пожелио вјерницима исламске вјероисповијести да овај велики празник прославе у духу међусобног поштовања и солидарности. Јеринић је пожелио да празник подстакне и оснажи осјећај доброте, одговорности и солидарности према свим људима.

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић честито је Рамазански бајрам свим вјерницима исламске вјероисповијести у Републици Српској и БиХ, те им пожелио духовни мир и да пруже руке ближњима.

"Нека Вам Рамазански бајрам, као круна поста, молитве и доброчинства, донесе духовни мир, радост у срцу и мудрост да савладате животне изазове. Прослава овог великог празника опомиње нас да отворимо срца и пружимо руке према ближњима с којима дијелимо садашњост и будућност", навео је Давиодовић.

Поводом Рамазанског бајрама, Давидовић је упутио честититку поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим грађанима исламске вјероисповијести у Републици Српској и БиХ и пожелио им да празнично славље подијеле са породицом и пријатељима.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Рамазански бајрам свим грађанима исламске вјероисповијести у Српској и БиХ и пожелио да овај велики исламски празник буде подстрек у његовању непролазних вриједности љубави и хуманости.

  Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић честитао је Рамазански бајрам свим вјерницима исламске вјероисповијести у БиХ и пожелио да овај празник буде подстрек за међусобно поштовање.

"Нека Бајрам као празник мира, пријатељства и толеранције буде подсјетник на ширење и његовање разумијевања и солидарности, као и надахнуће и подстрек за бољи живот и међусобно поштовање", навео је Лучић у честитки. Лучић је муслиманским вјерницима пожелио да радост празника прославе са својим најмилијима, породицом и пријатељим

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана