ЖРС о несрећи у Модричи

Срна
ЖРС о несрећи у Модричи

ДОБОЈ - “Жељезнице Републике Српске” (ЖРС) апелују да се сви учесници у саобраћају обавезно зауставе испред путног прелаза поштујући саобраћајну сигнализацију, јер ће се само тако избјећи незгоде, као што је данашња на прузи Шамац-Добој када је повријеђен возач аутомобила.

У овом предузећу Срни је речено да је теретни воз ЖРС-а налетио на аутомобил на путном прелазу Вишњик који је осигуран саобраћајним знаковима и троуглом прегледности.

Незгода се догодила у 15.50 часова између станице Модрича и укрснице Врањак.

-Машиновођа је, увидјевши возило на путном прелазу, поступио по прописима, давао звучне сигнале упозорења и приступио кочењу, али се, нажалост, удес није могао избјећи -  истичу из ЖРС.

По пријави ванредног догађаја, на мјесту незгоде, осим надлежне службе Хитне помоћи, налазе се припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, као и Комисија за ванредне догађаје ЖРС-а.

Усљед овог ванредног догађаја дошло је до оштећења контактне мреже и локомотиве ЖРС-а.

Из Полицијске управе Добој Срни је речено да је возач аутомобила “крајслер” из Модриче чији су иницијали Н.П. повријеђен након што је на његово возило налетио теретни воз на путном прелазу у Таревцу у општини Модрича.

Повријеђено лице превезено је у добојску болницу на хоспитализацију.

Судар се догодио у 15.50 часова, а теретни воз, којим је управљао машиновођа чији су иницијали Ж.С. из Добоја, кретао се из правца Шамца према Добоју.

Увиђај врше полицијски службеници Полицијске станице Модрича.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана