Зоран Лазић нови предсједник Скупштине општине Угљевик

Srna
Foto: srna

БИЈЕЉИНА - Зоран Лазић из СНСД-а изабран је данас за новог предсједника Скупштине општине Угљевик, а независни одборник Петар Радовановића за потпредсједника.

Лазић је најавио да ће се у наредном периоду у Угљевику десити коријените промјене, јер ће нова скупштинска већина окупљена око СНСД-а више сарађивати са Владом Републике Српске што ће донијети нове пројекте овој подмајевичкој општини.

"До сада је општина Угљевик била затворена за Владу Републике Српске и републичке институције и наш циљ је да то промијенимо за добробит грађана", рекао је Лазић новинарима.

Одборници коалиције окупљене око СДС-а напустили су данашњу сједницу уз образложење да рјешење о смјени потпредсједника Скупштине општине Угљевик Драгана Ђокића и избор новог предсједника и потпредсједника "нису у складу са законом".

Начелник Угљевика Василије Перић тврди да су смјене предсједника и потпредсједника Скупштине општине Угљевик и данашња именовања "нелегални".

"Окружни суд у Бијељини је привремено ставио ван снаге избор нове комисије за избор и именовање, коју су 8. марта изгласали одборници окупљени око СНСД-а, а та комисија је једина овлаштена да предложи именовање предсједника и потредсједника Скупштине општине", рекао је Перић новинарима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана